Den dětí s Emilem, 01.06.2016

Dne 1. 6. 2016 jsme v Brně na náměstí Svobody uspořádali Den dětí s Emilem.

Akce se konala v rámci doprovodného programu Světových her handicapované mládeže www.prague2016.com, kterých je Nadační fond Emil pořadatelem. Cílem této významné sportovní události byla nejen propagace Světových her, ale i propagace sportu handicapovaných jako takového, a snazší a smysluplná integrace postižených  do života majoritní společnosti. Občané měli možnost vyzkoušet si  na vlastní kůži, jaké je to žít s handicapem. To mělo vést ke zvýšení  porozumění, empatie, tolerance a boření bariér mezi lidmi.

Děkujeme všem, kteří se partnersky zapojili do uspořádání této akce a samozřejmě veřejnosti, která se úžasně zapojovala do jednotlivých sportů a aktivit.

Děkujeme také Jihomoravskému kraji, který se stal pod záštitou hejtmana Michala Haška partnerem a akci finančně podpořil. Byli jsme velmi potěšeni účastí náměstka hejtmana pro sociální oblast pana Marka Šlapala, který se spolu s týmem JMK aktivně zapojoval do jednotlivých sportovních klání.

Emilův stánek by nebyl Emilovým stánkem, kdyby na něm chyběla zmrzlina od společnosti Zeelandia www.zeelandia.cz se skvělým nášlehem ze zmrzlinového stroje společnosti Eiskon www.eiskon.cz :) Jsme také moc rádi, že náš nový partner Ovocnářské družstvo – Sady Starý Lískovec www.jablka.cz dodává našim sportovcům svá jablka, ze kterých Standa dělá vitamínové bomby v podobě fresh džusů.

Partnerem Světových her handicapované mládeže www.prague2016.com je Porsche ČR www.porsche.co.cz, kterou v Brně reprezentoval dealer ROS, a.s. www.rosauto.cz.

Co by to bylo za Den dětí bez dětí… Proto jsme moc rádi, že nás navštívily děti z Centra Kociánka www.usp-kocianka.cz a Střední školy F. D. Roosevelta pro tělesně postižené www.ssfdr.cz, kteří obohatili akci o výrobky z jejich dílny a o úžasné vystoupení taneční skupiny Jany Malivánkové „A PROČ NE?“ www.ssfdr.cz/tane%C4%8Dn%C3%AD-skupina.html. Jsme rádi, že pro ně měl Jihomoravský kraj připravené dárečky, které Emil doplnil o zmrzlinu.

O zábavu nejen pro děti se starali naši další partneři. „Chytrá zábava“ v podobě stánku zábavního vědeckého parku VIDA www.vida.cz nebo „bezpečná“ zábava v podání Týmu silniční bezpečnosti www.bezpecne-ops.cz byla velmi žádanou aktivitou.

Den dětí bez maskota? Naštěstí nás navštívil maskot projektu Rodinných pasů www.jiznimorava.rodinnepasy.cz, který se celou dobu staral o skvělou atmosféru.

Asociace amatérských sportů ČR www.aascr.cz je našim dalším partnerem, který nemohl chybět a který je našim partnerem v řadě plánovaných integračních projektů a Světových her handicapované mládeže. Na akci prezentovali www.talentroku.cz

Celý program ukončil svým vystoupením Vojenský umělecký soubor Ondráš www.vusondras.cz

A nyní konečně ke sportovcům samotným, bez kterých by se tato akce nemohla konat a které jsme touto akcí chtěli podpořit. Děkujeme:

florbalistům z Floorball club BULLDOGS BRNO www.bulldogs.cz, kteří zpotili nejedno tričko těch, kteří si to s nimi rozdali,

skvělému SK Hobit Brno, který přivedla Hanka Valová – předsedkyně České asociace basketbalu na vozíku www.wbasket.cz,

klukům z Rugby Gunners Brno www.emilnadace.cz/pribehy/gunners-rugby-brno, kteří patří mezi námi podporované kluby,

neporazitelnému Luboši Skopalíkovi v iBocci,

prezidentovi České golfové asociace hendikepovaných www.czdga.cz Miroslavu Lidinskému, který se svým týmem nenechal nikoho na pochybách, jaký mají asi hendikep :),

Jakubovi na handbiku, kterému jsme zaplatili roční náklady na osobního trenéra.

Všem moc děkujeme a těšíme se na další společnou akci!

Rozhovor na Kiss Hády

Poslechněte si pozvánku