Sport Life, 06.11.2015

Děkujeme Jihomoravskému kraji, že nám umožnil zúčastnit se SPORT Life, kde jsme mohli prezentovat jednotlivé sporty handicapovaných. Díky společnostem Zeelandia a Eiskon jsme mohli již tradičně prodávat úžasnou smetanovou zmrzlinu. Všem moc děkujeme a budeme se těšit na příští rok.

Mezi sportovce, které jsme prezentovali, nemohli chybět GUNNERS RUGBY BRNO. Skvělá parta ragbistů na vozíku, která patří mezi námi podporované kluby.

Dalším námi podporovaným sportovcem, který se s námi zúčastnil SPORT Life, byl Jakub Hřebíček. Kromě toho, že je Jakub velký cyklista, jsme zjistili, že je i skvělý moderátor :-)

S radostí jsme umožnili prezentaci i BS Brno – skvělému Tomáši Grycovi a Ditě Brabcové s trenérem Tomášem Vovsem. Tito začínající sportovci hledají do svého klubu další zájemce o para badminton, jelikož náklady na tréninky jsou pro dva velmi drahé. Snad by mohlo být motivací i to, že para badminton byl zařazen mezi paralympijské sporty a v ČR jsou první vlaštovkou.

Nelze prezentovat sport handicapovaných a neukázat bocciu, resp. iBocciu. Jedná se o integrovanou bocciu určenou pouze pro handicapované sportovce mezi sporty, kterým se mohou (společně s handicapovanými) věnovat i zcela zdraví sportovci – od dětí až po seniory. Proto je tento sport pro mnoho lidí skvělou příležitostí k integraci (přirozeně, skrze společné sportovní prožitky, kdy handikep ani věk nehrají žádnou roli). iBocciou na Sportlife prezentovali hráči Boulos Brňos z iSK Morava, kteří v příštím roce 2016 nastoupí do extraligy iBoccia.

Posledním sportem, který jsme na SPORT Life prezentovali, byl zcela nový sport SIXBALL. Pozvání na vyzkoušení této hry přijali z Centra Kociánka a z Dětského domova Dagmar. Z reakcí dětí bylo zřejmé, že tento nový sport má budoucnost ...