Den sportu s Emilem - Ostrava, 20.09.2016

Dne 20. 9. 2016 jsme v Ostravě na Jiráskově náměstí uspořádali další z řady „netradičních“ dnů sportu a zábavy „Otevřeni handicapovaným, o handicapovaných otevřeně“.

Akce se konají v rámci doprovodného programu IWAS Světových her handicapované mládeže 2016 prague2016.com, kterých byl Nadační fond Emil pořadatelem.

Cílem těchto akcí je propagace nejen této významné sportovní události, ale především propagace sportu handicapovaných jako takového. Veřejnost tak má možnost vyzkoušet si na vlastní kůži, jaké je to žít s handicapem, což vede ke zvýšení porozumění, empatie, tolerance a boření bariér mezi lidmi.

Děkujeme všem, kteří přispěli k uspořádání této akce a samozřejmě veřejnosti, která se zapojila do jednotlivých sportů a aktivit.

Děkujeme také Moravskoslezskému kraji, který se stal partnerem této akce a finančně ji podpořil. Potěšila nás účast náměstka hejtmana pro zdravotnictví Ing. Jiřího Martinka, který si vyzkoušel většinu sportů.

Velký dík patří Městské policii Ostrava, která umožnila veřejnosti na svém stánku vyzkoušet si díky speciálním brýlím simulaci stavu po požití marihuany nebo stavu opilosti (2‰, 4‰). Policie dále prezentovala forenzní identifikační značení invalidních vozíků pomocí syntetické DNA http://www.mpostrava.cz/WebForms/Stranky/Detail.aspx?Id=417&IdParent=0. Těšíme se na další spolupráci, která bude spočívat právě ve zmíněné identifikaci vozíků.

Celý program zakončila hudebním vystoupením Adéla Svojanovská www.facebook.com/adela.svojanovska, která se svojí kapelou potěšila a roztancovala celé Jiráskovo náměstí.

Mediálním partnerem bylo Radio Čas www.casradio.cz, které akci podpořilo výrobou spotu, živými vstupy z akce, účastí promo hlídky s úžasným sluníčkovým maskotem  a skvělým moderátorem Honzou Gavelčíkem, který nás celým dnem provázel.

A nyní konečně k těm, kterým ostravské náměstí primárně patřilo – sportovcům, pro které je handicap jenom slovo a kteří nám to celé odpoledne dokazovali… Děkujeme:

Florbalistům z FBC ABAK OSTRAVA www.fbc-abak-ostrava.cz, které přivedl Vojta Zuchnický, basketbalistům z SKV Frýdek Místek pod vedením Radima Lanči, ragbistům z Lions Ostrava www.lions-ostrava.cz v čele s Pavlem Hudcem, para golfistovi Pavlu Bambouskovi z České golfové asociace handicapovaných golfistů www.czdga.cz, Jakubu Hřebíčkovi na handbiku a v neposlední řadě úžasným stolním tenistům z Centra pro osoby se zdravotním postižením Ostrava www.ctyrlistekostrava.cz, kteří pod vedením trenérky Vladimíry Koločové vyklepli každého, kdo se jim postavil :)

Nelze také zapomenout na Standu Cigánka, který se jako pokaždé skvěle staral o Emilův stánek a byť tentokrát vzhledem k počasí nebyla jeho pověstná Emilácká zmrzlina, jeho fresh džus ochutnal skoro každý. Tímto děkujeme také našemu partnerovi Ovocnářskému družstvu Sady Starý Lískovec www.jablka.cz za dodávání těch nejlepších jablek :)

Moc všem děkujeme a těšíme se na další společnou akci.

Tisková zpráva - Ostrava

Soubor: zobrazit | stáhnout