Den sportu s Emilem - Liberec, 26.09.2016

S naší regionální tour „Otevřeni handicapovaným, o handicapovaných otevřeně“ jsme tentokrát zavítali do Liberce. Dne 26. 9. 2016 jsme na náměstí Dr. Edvarda Beneše uspořádali další z řady „netradičních“ dnů sportu a zábavy, které se konají v rámci doprovodného programu Světových her handicapované mládeže www.prague2016.com, kterých byl Nadační fond Emil pořadatelem.

Cílem těchto akcí je propagace nejen této významné sportovní události, ale především propagace sportu handicapovaných jako takového. Veřejnost tak má možnost vyzkoušet si na vlastní kůži, jaké je to žít s handicapem, což vede ke zvýšení porozumění, empatie, tolerance a boření bariér mezi lidmi.

Děkujeme všem, kteří přispěli k uspořádání této akce a samozřejmě veřejnosti, která se zapojila do jednotlivých sportů a aktivit.

Děkujeme také Libereckému kraji, který se stal partnerem této akce a finančně ji podpořil. Potěšila nás účast náměstkyně hejtmana pro sociální oblast Lenky Kadlecové.

Velký respekt si zaslouží příspěvková organizace Denních a pobytových sociálních služeb z České Lípy www.nadeje-cl.cz/, která kromě prezentace na svém stánku předvedla taneční vystoupení, které roztančilo celé náměstí.

Když zůstaneme u kulturního programu, musíme vystřihnout poklonu také skvělému Rachot Bandu www.facebook.com/groups/127658883931681/?fref=ts z Jedličkova ústavu v Liberci www.ju-lbc.cz. Lepší tečku celému dni jsme si nemohli přát.

Velmi zajímavá byla i účast ELVA HELP www.elvahelp.cz, kteří zúčastněným prezentovali asistenční psy.

Již tradičním partnerem našich akcí je Tým silniční bezpečnosti www.tymbezpecnosti.cz, který má vždy dobře připravený dopravně-preventivní program včetně názorných ukázek.

Mediálním partnerem byl RADIOHOUSE www.radiohouse.cz.

V Libereckém kraji nepůsobí moc klubů handicapovaných sportovců. O to více jsme rádi pozvali naše partnerské sportovce, aby předvedli ukázky sportů, které možná v budoucnu najdou i zázemí i zde …

Basketbal na vozíku v podání WBS Pardubice www.wbspardubice.cz určitě patří k jednomu z nich. Kluci z Pardubic nenechali žádné tričko suché. A kdo ví, třeba budeme příště prezentovat již Liberecký basketbalový klub. Děkujeme Jaroslavu Mencovi, že do Liberce s kluky dorazil.

Velké díky Marku Vášovi a Českému ragbyovému svazu vozíčkářů www.crsv.cz

Mirek Lidinský, Pavel Bambousek a golf. Kdo zná naše akce, ví, že tento sport na žádné z nich nesmí chybět. Sport, kde handicap není handicap… Alespoň v podání těchto profíků… Děkujeme České golfové asociaci hendikepovaných www.czdga.cz.

Dále se zúčastnila Česká federace florbalu vozíčkářů www.florbalvozickaru.cz zastoupená jejím předsedou Petrem Alinou, který přijel s kluky z Obchodní akademie, odborné školy a praktické školy Olgy Havlové z Janských Lázní www.oajl.cz. Nadační fond Emil se rozhodl podpořit některého z mladých sportovců této školy. Těšíme se na spolupráci!

Na závěr výčtu sportů jsme si nechali poděkování úžasnému, pohodovému, kamarádskému, bronzovému… Správně! Jiřímu Suchánkovi! :) www.facebook.com/jiri.suchanek.7?fref=ts Co by to bylo za sportovní akci v Libereckém kraji, kdyby se na ní neukázal bronzový stolní tenista z Ria a nesehrál by exhibiční zápas, neuspořádal autogramiádu, neukázal medaili… Jirko, jsi pro nás všechny velký vzor a inspirace. Děkujeme!!!

Nelze také opomenout Emiláckou dvojku Jakuba Hřebíčka na handbiku a Standu Cigánka, který se jako pokaždé skvěle staral o Emilův stánek. Tímto děkujeme také našemu partnerovi Ovocnářskému družstvu Sady Starý Lískovec www.jablka.cz za dodávání těch nejlepších jablek J, ze kterých Standa opět dělal skvělý mošt.

Moc všem děkujeme a těšíme se na další společnou akci.

Tisková zpráva - Liberec

Soubor: zobrazit | stáhnout