Emil Open 2017 - Top Speed s Jirkou Ježkem, 08.06.2017

Ve čtvrtek jsme na zaplněném náměstí Svobody v Brně přivítali paralympijského šampiona a ambasadora Emil Open 2017 Jiřího Ježka, který pro cyklistické nadšence přichystal akci TOP SPEED s Jirkou Ježkem.

Netradiční sprinterský závod na 200 metrů zahájil nejúspěšnější paralympijský cyklista historie Jiří Ježek rychlostí 45 kilometrů za hodinu. Poté se do tratě vydali vicemistr Evropy David Sojka a mistr Evropy Pavel Kelemen, oba závodníci brněnské Dukly. Všichni tři si trať vyzkoušeli hned třikrát, aby zabojovali o co nejvyšší rychlost.

Úsek si následně mohli vyzkoušet také všichni zájemci, a to buď na svých vlastních kolech, nebo si mohli zapůjčit od pořadatelů. Celou soutěž nakonec ovládnul Pavel Kelemen, jeden z vůbec nejrychlejších cyklistů světa. Jeho nejvyšší dosažená rychlost činila 58 kilometrů za hodinu.

„Mně se závod velmi líbil. Byla to skvělá propagace a srovnání toho, jak rychle dokáže jet špičkový zdravý profesionál, já jako paralympionik a amatérský sportovec,“ zhodnotil závod Jiří Ježek. „Potěšilo mě, kolik sem přišlo fandit lidí, a věřím tomu, že se i v následujících dnech přijdou podívat na sportoviště i na doprovodný program, který v rámci Emil Open probíhá,“ dodal s úsměvem.

Videa:

Fotografie: