JELYMAN, 24.02.2018

Prostřednictvím závodu JeLyMan bylo možné přispět finanční částkou  Martínkovi Štýbnarovi, který použije vybrané prostředky na speciální tříkolku.

Motto rodiny Štýbnarů zní: „Byl ti dán život, protože jsi dostatečné silný, abys ho zvládl žít.“

Martínek na svět přišel předčasně v 25. týdnu jako jedno z dvojčat. Ačkoliv se lékaři v nemocnici snažili, jak nejlépe mohli, jeho sestřička svůj boj se životem po 3 dnech prohrála. Martínek s jeho 870 g porodní váhy byl silnější a zůstal na světě. Jeho start do života nesl s sebou nejednu překážku, která souvisí s předčasným narozením. Poškození zrakového orgánu, který mu nyní kompenzují brýle o 6 dioptriích. Vzhledem ke krvácení do mozku a hromadění mozkomíšního moku lékaři přistoupili k operačnímu zákroku a zavedení VP shunt, který Martínkovi pomáhá odvádět přebytečný mozkomíšní mok do břicha. Martínek má také diagnostikovanou Dětskou mozkovou obrnu.

Rodiče s Martínkem poctivě a pravidelně rehabilitují, nyní je hochovi 6 let a začal navštěvovat mateřskou školu školku, kde se za podpory asistentky pedagoga seznamuje s ostatním spolužáky a s každodenními běžnými činnostmi a aktivitami. Za tu dobu se také, díky intenzivní rehabilitaci, naučil vzpřímeně sedět, pro cokoliv a kamkoliv potřebuje, si v tuto chvíli doleze.

Rodina chtěla Martínka alespoň částečně zařadit do sportovní rodiny a pořídit mu speciální tříkolku od firmy Loped.

Děkujeme za vaši podporu a držíme Martinkovi a jeho celé rodině palce.