Bedřichovský night light marathon

Mirek se od svého narození potýká s dětskou mozkovou obrnou. V nezměrném, nikdy nekončícím úsilí jí čelit mu pomohli hlavně jeho rodiče. Od útlého dětství s ním absolvovali „kolotoč“ vyšetření, rehabilitací, lázní a pravidelného domácího cvičení. Teď je to sice už dospělý chlap, ale je krásnou ukázkou toho, jak se dá s dětskou mozkovou obrnou žít plnohodnotný život se vším všudy. Mirek pracuje na základní škole, kterou sám absolvoval, a to jako asistent tělesně handicapovaných žáků. I když v současnosti téměř veškerý čas dělí mezi rodinu – ženu, syna Jakuba a zaměstnání, svůj volný čas maximálně věnuje milované cyklistice. Zimní cyklistickou přípravu absolvuje na běžkách v Jizerských horách v okolí Bedřichova. Jeho běžky už bohužel dosluhují a s ohledem na velké závazky k rodině není pořízení nového vybavení momentálně v jeho finančních možnostech. Mirek je velkým tahounem a motivací pro děti a hlavně jejich rodiče s podobnou diagnózou. Má rád výzvy, jejichž splněním neustále posouvá laťku svých sportovních i osobních cílů. To vše zvládá i díky své úžasné rodině, přátelům, známým a neposlední řadě i PARACYCLING týmu handicapovaných sportovců v SK Jedlička Liberec. Děkujeme za Vaší pomoc

Videa NF Emil: https://www.facebook.com/Emilnadace/videos/10156055112798669/

Oficiální FB událost SkiTour: https://www.facebook.com/events/205543499969575/