Dražba šatů Vandy Jandy

Vydražte šaty Vandy Jandy, převezměte si je v Show Jana Krause, staňte se nepřehlédnutelnými a pomozte dětem a mladým sportovcům s handicapem! Růžové tylové šaty mohou být vaše, stačí přihodit.Tak nějak zněla výzva k přihazování na extravagantní róbu, kterou pronesl Jan Kraus ve své show. Od 10.4. tak měli diváci TV Prima a všichni ostatní zájemci možnost zúčastnit se dobročinné aukce na Aukru.

Jak se dámské večerní šaty dostaly do rukou Jana Krause? To bylo tak. Jan si do své show pozval mladou návrhářku Vandu Jandu, která ve svých růžových šatech vzbudila poprask na předávání Českých lvů. Právě tyto šaty dostal Jan Kraus od Vandy darem, podívejte se na záznam.

Jan Kraus věřIL, že tak zopakujeme úspěšnou dražbu červeného gauče, který dříve na Aukru vydražil za 200 000 Kč, přičemž výtěžek rovněž putoval na Nadační fond Emil. Protože jak sám říká – přestaňme je litovat, začněme je podporovat!

Vanda Janda je mladá módní návrhářka ze Slovenska, která aktuálně studuje módní tvorbu na vysoké škole UMPRUM v Praze. Vanda své fanoušky baví především autentickou tvorbou, vytříbeným smyslem pro módu, ale také svou hravostí a bezprostředností. Už teď má Vanda svou vlastní módní řadu VANDA JANDA a její hvězda prudce stoupá.

„Nepřehlédnutelná růžová róba Vandy Jandy vyvolala na předávání Českých lvů rozporuplné reakce. Nám ale odlišnost nevadí, naopak ji stejně jako Vanda oslavujeme! Jsme proto rádi, že na základě Vandiny účasti v Show Jana Krause vznikl nápad vydražit šaty pro náš Nadační fond Emil a pomoci tak mladým hrdinům, kteří se s reakcemi na svou odlišnost vyrovnávají denně. Jednou z možností, jak zapomenout na každodenní starosti je pak pro ně pohyb a sport. A právě proto chceme dát šanci zažívat potěšení ze svobodného pohybu i lidem se zdravotním postižením. Jen tak pochopí, že opravdová snaha a odhodlání mají smysl a jsou podporovány. Díky sportu dostanou mladí s handicapem možnost sportovat s mládeží majoritní, najdou nové přátele a společně tak přispějí k odstraňování zbytečných předsudků a vzájemného ostychu a mohou ukázat to nejlepší, co v nich je a získat tolik důležité a mnohdy chybějící sebevědomí.” Natálie Bilová, ředitelka NF EMIL

Aukce byla s vyvolávací cenou 10 000 Kč spuštěna 10. 4. a ukončena byla 15. 4. s konečnou částkou 50 300 korun. Štědrý dárce se rozhodl zůstat v anonymitě a konečnou částku nakonec dorovnal na 51 000 korun, které putovaly na náš sbírkový účet.

Galerie