Gunners Rugby Brno

rugby

První snaha o vytvoření ragbyového klubu vozíčkářů byla v Brně již v roce 2011. V této době bylo dost lidí a elánu na to, aby mohl vzniknout kvalitní klub s pevnou základnou. Tým také vznikl a nesl úplně první název Sova ragby. S tímto týmem jsme se rozhodli soutěžit v celorepublikové soutěži, kde se ukázalo, že nemáme to, co jsme postrádali nejvíce a tím byly zkušenosti. Euforie a nadšení, které nás provázelo na začátku sezóny 2012 z nového týmu, vystřídaly trpké chvilky na hřišti, které byly těžkou zkouškou pro naše sebevědomí.

VIDEO

30000 Kč

vybráno
100%

Ukázalo se, že nový brněnský tým není schopen konkurovat ostatním týmům v České Republice, jako jsou Prague Robots nebo Lions Ostrava a potřebuje pomoci. Než však tato pomoc přišla následovala kritická sezóna 2012, kde se projevila psychická deprese z proher a neúspěchů odchodem hráčů, kteří s ragby skončily. Kolektiv brněnského týmu značně zchudl a jeho budoucnost byla více než špatná.
 V roce 2014 přišla pomoc z hlavního města a zbylé torzo týmu Sova bylo doplněno o hráče reprezentačního výběru a vznikl nový, ne už však brněnský tým Gunners. S novým týmem se sbíraly úspěchy nejen doma ale i v zahraničí (Itálie, Polsko, Německo atd.) a brněnští kluci nabíraly postupně zkušenosti, které jim v předchozích letech tolik chyběli a byli příčinou neúspěchu prvního budování ryze brněnského týmu.

Brněnská základna byla během tohoto roku doplněna o dva nové členy a dostala podstatně lepší hráčskou podporu. I přes to, že vznikl nový tým, v Brně se trénuje pořád v původní sestavě, která přežila krizi. Cítíme tak, že máme naději se opět vrátit na začátek a tentokrát konečně vytvořit stabilní základnu pro vozíčkářské ragby v Jihomoravském kraji.
V současnosti máme před sebou sezónu v roce 2015, ve které bychom chtěli získat podporu pro znovuobnovení zašlého brněnského týmu a vyjet tím správným směrem. Finance, které by se touto formou vybraly, bychom chtěli použít v první řadě na vybavení sportovními vozíky, jejichž cena se pohybuje kolem 150 000 Kč za jeden vozík a jsou nejdůležitější součástí k posunutí se v tomto sportu výše a v řadě druhé na zahraniční turnaje, kde bychom si mohli vyzkoušet připravenost a úroveň nové brněnské formace. Dáte tak možnost dokázat, že i v Jihomoravském kraji máme šikovné handicapované sportovce a podpořit start nového týmu. Financování si zajišťujeme sami oslovováním partnerů, realizací teambuildingů s Nadačním fondem Emil a z vlastních zdrojů, přesto bychom vás chtěli požádat o finanční podporu ve výši 30 000 Kč na spolufinancování nákupu sportovních vozíků.

Rok 2016, tak může být rokem, kdy opět začne v ČR hrát tým, který bude sdružovat sportovce z celého Jihomoravského kraje a dále bude moci dávat příležitosti handicapovaným k novým sportovním úspěchům. I díky vaší pomoci.

Za brněnské ragby Vám děkují všichni jeho členové Filip Hladík, Pavel Brož, Petr Stiler, Robin Fábry, Jan Kozdera, Jiří Lička a Váša Marek.

Zástupci týmu se vypravili do Porsche Praha, aby spolu s Emilem převzali partnerský vůz. Na jejich cestu se můžete podívat zde: