Lucinka

hiporehabilitace

Lucince bude v prosinci 8 let, trpí dětskou mozkovou obrnou a centrálním hypotonickým syndromem. Její tatínek nás požádal o příspěvek na hiporehabilitaci, protože je samoživitelem a nemůže si takový výdaj dovolit.

VIDEO

35000 Kč

vybráno
100%

Pan Škoda je samoživitelem dvou dětí, mladší Lucinky a desetiletého Jiříka. Maminka je po narození Lucinky opustila a ačkoliv občas děti navštěvuje, Lucinku přehlíží, protože neví jak s ní rehabilitovat.

U Lucinky se totiž už v útlém věku projevila dětská mozková obrna a trpí centrálním hypotonickým syndromem. Její psychomotorický vývoj je výrazně opožděn a je momentálně v pásmu střední mentální retardace. Podle lékařů její mentální věk odpovídá tříletému dítěti, proto je pro otce výchova velmi náročná. Lucinka se sama nezvládne obléknout ani najíst. Ke komunikaci používá zhruba 20 slov. Vyžaduje proto neustálý dohled, vývojovou stimulaci , rehabilitace a opakované lázeňské léčby.

Ty které nehradí pojišťovna si ale Lucinčin tatínek nemůže dovolit a proto se obrátil na nás. Hiporehabilitace Lucince prosívají a výrazně její stav zlepšují. Pojďte tedy spolu s námi přispět Lucince na hiporehabilitace! Přispívejte na náš sbírkový účet: 2101215544/2010 a do zprávy pro příjemce napište LUCINKA.