Reprezentace České Republiky

Boccia

Jsme tým sportovců, asistentů a osob v realizačním tým a spolu tvoříme reprezentaci sportu BOCCIA. Za poslední 2 roky jsme pro Českou republiku vybojovali 3 medaile na Evropských pohárech. Radost to byla veliká a rádi bychom, kdyby za nás takto nádherné výsledky hovořili i nadále. Reprezentační tým sportu BOCCIA aktuálně tvoří sportovci Katka Cuřínová, Marcela Čermáková, Adam Peška, Marek Drahonský, Radek Procházka a Jakub Ševčík, sportovní asistenti Zuzana Čermáková, Iva Pešková, Zdeněk Vydržel, Samuel Waage, Dominika Fuksíková a Robert Křivan, osobní asistenti Aleš Čermák a Josef Peška a vedoucí trenérka Michaela Řiháčková.

VIDEO

0 Kč

Sport BOCCIA byl vytvořen pro sportovce s nejvyšším stupněm tělesného postižení a když jej někdo zkusí, zamiluje si ho. Je to taktický indoorový sport, velmi podobný petanque. Princip spočívá v tom, že míč svojí barvy musíte dohodit k bílému míči blíže než je míč soupeřovi barvy. Hráči jsou rozděleni do 4 klasiifikačních tříd podle typu a úrovně svého postižení a pokud spadají do jedné z těchto 4 tříd, můžou se se svou hrou kvalifikovat prostřednictvím úspěchů na oficiálních mezinárodních soutěžích až na paralympijské hry, kde se boccia hraje od roku 1984. My (Česká republika), jsme měli své zástupce na LPH v Pekingu 2008, kde jsme vybojovali bronz (Radek Procházka), v Londýně 2012, kde jsme vybojovali stříbro (Radek Procházka) a v Riu 2016, kde jsme medaili neměli. Na ostatních turnajích si za poslední 2 roky nevedeme vůbec špatně. Zlato, štříbro a bronz z Evropských pohárů provázela neskutečná radost. V tomto roce se 2 naši reprezentanti kvalifikovali na Mistrovství Evropy a Světové poháry.  Svá „želízka v ohni“ ale budeme mít letos i na 2 Evropských pohárech, kde se většinou představují noví hráči.

Letos nás čekají tyto turnaje:
Evropský pohár (březen), ZÁHŘEB
Světový pohár (květen) MONTREAL
Mistrovství Evropy (srpen) SEVILLA
Evropský pohár (září), NYMBURK
Světový pohár (listopad) POVOA

Velká výzva v roce 2019 je kvalifikace na LPH v Tokiu 2020 pro Kateřinu Cuřínovou a Adama Pešku. Pro Marcelu Čermákovou, Radka Procházku a Marka Drahonského a Jakuba Ševčíka čekají soupeři na Evropských pohárech a kvalifikace na Světové poháry. V České federaci Spastic Handicap, která sport boccia zastřešuje věříme, že se všem hráčům splní jejich sny a všech svých sportovních cílů tento rok dosáhnou.