REPREZENTACE ČESKÉ REPUBLIKY

boccia

Cílová částka: 80 000 Kč
Vybráno: 19 400 Kč  Zbývá 60 600 Kč

Jsme tým sportovců, asistentů a osob v realizačním tým a spolu tvoříme reprezentaci paralympijského sportu BOCCIA. Sport BOCCIA byl vytvořen pro sportovce s nejvyšším stupněm tělesného postižení a když jej někdo zkusí, zamiluje si ho. Je to taktický indoorový sport, velmi podobný pétanque. Princip spočívá v tom, že míč svojí barvy musíte dohodit k bílému míči blíže, než je míč soupeřovi barvy. Hráči jsou rozděleni do 4 klasifikačních tříd podle typu a úrovně svého postižení. Boccia byla poprvé představena na LPH v roce 1984 a Česká republika měla své zástupce v Aténách 2004, Pekingu 2008 a také v Londýně 2012. Z Pekingu si odvážel BRONZ Radek Procházka, který se po zdravotní pauze do reprezentace vrátil v roce 2018. V Londýně 2012 vybojoval stříbro náš pár BC4 třídy, opět Radek Procházka, tentokrát v páru s Leošem Lacinou.

Náš tým aktuálně tvoří sportovci Katka Cuřínová, Roman Sajdak, Marcela Čermáková, Adam Peška, Marek Drahonský, Radek Procházka a sportovní asistenti Zuzana Čermáková, Iva Pešková, Alena Sajdaková, Zdeněk Vydržel a Samuel Waage, tým doplňují nepostradatelní osobní asistenti Aleš Čermák a Josef Peška. Trenér reprezentace je Robert Křivan. Za poslední tři roky jsme pro Českou republiku vybojovali 11 medailí na celkem 9 mezinárodních turnajích. Největším úspěchem bylo zlato na světovém poháru v Montrealu, které vybojoval Adam Peška a zlato na Evropském poháru v Olbii, které získala Katka Cuřínová. Za skvělé výkony také oba obdrželi potvrzenou kvalifikaci na paralympiádu v Tokiu. Marcela Čermáková získala stříbro a bronz na 2 evropských pohárech v roce 2018 a 2019 a Marek Drahonský a Roman Sajdak mají každý po jedné bronzové medaili v týmové soutěži z evropských pohárů. Radek Procházka, který se vrátil po zdravotní pauze vybojoval stříbro v soutěži jednotlivců a společně s Janem Bajtkem další stříbro v párech na Evropském poháru Nymburk 2019.

Rádi bychom své úspěchy rozšiřovali a bojovali na turnajích i v roce 2021. Odložení paralympiády a nahuštění odložených jarních termínu na podzim, s sebou však přináší nejen časově náročnější sezónu ale také větší množství finančních nákladů. Podpořte proto naši reprezentaci s námi!

Další