TROOPERS DAY

V pátek 24. května 2019, se v hale na Měšťanské ulici v Brně-Tuřanech a jejím blízkém okolí uskutečnil TROOPERS Day. Den, kdy přišli florbalisté TROOPERS všech věkových kategorií, jejich rodiče a kamarádi oslavit zrod nového florbalového klubu TROOPERS.

Akce začala v 16:00. Každý hráč se zaregistroval do florbalového turnaje a dostal soutěžní kartičku. K čemu je? To zatím děti nevěděly. Navíc neměly ani čas přemýšlet, protože ve vestibulu je ihned zaujaly plné stoly jídla, které napekli rodiče hráčů a trenéři TROOPERS, a výčep s limonádou a pivem (to ale samozřejmě bylo určené pouze pro starší 18 let). V 16:45 se všichni sešli na palubovce, aby si vyslechli úvodní slovo prezidenta klubu Marka Plase a dalších představitelů klubu. Dětem byla popsána náplň TROOPERS Day. Od této chvíle tedy věděli formát florbalového turnaje, který se bude odehrávat po celou dobu trvání akce. V momentech, kdy hráčův tým nebude hrát, mají všichni možnost soutěžit na devíti stanovištích, z nichž drtivou většinu připravili členové elitního mužského týmu, případně si mohou zaskákat na skákacích hradech nebo se zaposlouchat do rytmů Toma Holiče, opět hráče elitního týmu mužů. A teď už víte i vy, proč děti při vstupu dostaly soutěžní kartu. Aby měly o motivaci postaráno a obešly všechny stanoviště, klub se rozhodl, že za každé získané razítko věnuje 5 Kč Nadačnímu fondu Emil.

Chvíli po 17. hodině zazněl úvodní hvizd a na třech hřištích se proti sobě utkalo prvních šest týmů. Ostatní děti venku soutěžily na stanovištích. Čekal je limoběh, florbalový petanque, florbalové šipky, golf, závod v trakařích, balanční cvičení, hasičské auto, a pak dvě stanoviště na oddych: fotokoutek a malování maskota. Když první kolo turnaje skončilo, týmy se vyměnily a děti, které proti sobě před chvíli nastoupily v hale, nyní běhaly po venku a získavaly razítka. Ti, co už měli na kartičce zaplněná políčka, šli ukázat svůj um s florbalkou do haly. Nejrychlejší soutěžící měli kartičku kompletně zaplněnou (a tedy splněna všechny stanoviště) okolo 18:30.

Po skončení turnaje, zhruba ve 20:00, bylo vyhlášeno, že díky všem zúčastněným se podařilo pro Emila vybrat 3510 Kč. Vedení klubu se však rozhodlo, že částku pro Nadační fond navýší a prezident klubu Marek Plas do rukou ředitelky Nadačního fondu Emil předal voucher na částku 10 000 Kč.

Galerie