30 za 30 pro Ligu Vozíčkářů

30 000 Kč

Vybráno: 30 000 Kč
Zbývá

30 za 30 je sbírka, kterou jsme se rozhodli uspořádat pro Ligu vozíčkářů www.ligavozic.cz a vyjádřit jim tak velké poděkování za jejich 30letou pomoc lidem s postižením. Dar ve výši 30 tisíc korun použijeme na vybavení jejich nové tělocvičny. Vše nejlepší k 30. narozeninám!

Liga vozíčkářů pomáhá lidem s fyzickým, kombinovaným a lehkým mentálním postižením. Hlavní sociální služby Osobní asistenci, Sociální rehabilitaci, Centrum denních služeb a Poradnu pro život s postižením doplňují sociální projekty (Klíč k samostatnosti, Přisedni si) a dlouholetý provoz divadla Barka, které zajišťuje pro soubory pracující s hendikepovanými umělci unikátní zázemí. V současné době Liga vozíčkářů připravuje malou, ale útulnou tělocvičnu pro své kolegy a klienty s postižením. Nejenom zdravý člověk by se měl hýbat, u lidí s fyzickým postižením to platí dvojnásob. Současné vybavení tělocvičny v podobě Vojtova stolu, vertikalizačního stolu a multifunkčního posilovacího stoje Reha bychom chtěli rozšířit o tréninkové tatami puzzle, zrcadlo, činky, úchopové rukavice a na správnost cvičení by měl dohlížet fyzioterapeut. Chceme dát možnost svým kolegům i klientům s postižením zvyšovat kondici a sílu horní i dolní poloviny těla, zvyšovat rozsah pohybu.

ZRCADLO

• Zrcadlo je důležitý doplněk při cvičení v naší tělocvičně, kde cvičí fyzioterapeut se zaměstnanci a klienty Ligy vozíčkářů. Zrcadlo by mělo usnadnit práci fyzioterapeuta s danou cvičící osobou u žebřin. Díky zrcadlu se lépe odstraňují špatné návyky a nedostatky cvičící osoby.
  • Rozměry 65 cm na šířku a 130 cm na výšku.

Cena 1 500 Kč

TRÉNINKOVÉ TATAMI PUZZLE 4 CM LIGHT MODRO-ČERVENÁ

• Podložka pro cvičení fyzioterapeuta s klientem na zemi.
  • Jeden díl má rozměry 100 x 100 x 4 cm. Pro kvalitní cvičení je potřeba více místa, aby se na podložku vešel fyzioterapeut společně s cvičící osobou.
  • Potřebujeme nejlépe 6 kusů.
  • Cena za kus je 550 Kč

Celková cena 3 300 Kč

Finanční příspěvek na mzdy fyzioterapeutů, případně koordinátora projektu: 19 248 Kč

ÚCHOPOVÉ RUKAVICE

• rukavice slouží k univerzálnímu úchopu pomůcek na cvičení (činky, posilovací přístroj atd.) Vhodné p ro všechny, ale ocení to hlavně kvadruplegici, kteří se bez rukavic neobejdou.
  • Rukavice se prodávají zvlášť levá a pravá.
  • Cena za kus je 500 Kč včetně DPH.
  • Koupili bychom alespoň dvě velikosti M a L.

Celkem by tedy byly 4 rukavice za cenu 2 000 Kč

ČINKY

• Dobré by bylo mít v tělocvičně i nějaké čínky. Navrhuji váhy 1 kg, 2 kg, 3 kg a 5 kg.
  • Čínky 1 kg a 3 kg bychom mohli mí t do páru, 5 kg stačí určitě jedna. Díval jsem se na takové, které by se měli dobře držet i lidem, kteří nemají v pořádku ruce – viz. obrázek.
  • Cena: 1 kg 179 Kč za kus x 2 = 358 Kč
  • Cena: 2 kg 359 Kč za kus x 2 = 718 Kč