Barunka

hiporehabilitace

Barunce bude začátkem listopadu rok. Po předčasném porodu trpí těžkým typem epilepsie. Její rodiče prosí o příspěvek na dva intenzivní hiporehabilitační pobyty.

VIDEO

35500 Kč

vybráno

Barunčini rodiče nám napsali:

Naše dcera Barunka se narodila předčasně v 34. týdnu těhotenství akutním císařským řezem. V těhotenství bylo vše v pořádku až do chvíle, kdy jsem přestala cítit pohyby miminka. Pro jistotu jsem šla na kontrolu, odkud mě paní doktorka poslala rovnou na porodní sál. Ukázalo se totiž, že Barunka se zamotala do pupečníku tak nešťastně, že měla už jen velmi málo kyslíku. Ještě ten den byla převezená na JIP do Brna. Barunka měla nezralé plíce a nemohla sama dýchat, proto byla napojena na plicní ventilaci. Měla otok mozku, potíže se srážením krve a další, život ohrožující komplikace.
Na JIP jsme strávili šest týdnů. Hypoxie bohužel způsobila změny na mozku, které v budoucnu pravděpodobně povedou k rozvoji dětské mozkové obrny. Proto jsme ještě na JIP začali cvičit Vojtovu metodu, abychom tuto nepříznivou prognózu zvrátili. Přicházely první pokroky a my měli naději, že vše bude v pořádku.

Bohužel se u Barunky v 6 měsících na podkladě poškození mozku rozvinul těžký typ epilepsie. Strávili jsme měsíc na neurologii, během kterého se Barunka vývojově vrátila na začátek. Kvůli epilepsii jsme na doporučení odborníků přestali s Vojtovou metodou a hledali jsme pro Barunku jiné typy rehabilitace, díky němuž by se ve vývoji mohla opět posunout.

Rádi bychom sehnali prostředky na hiporehabilitaci, na kterou máme výborné reference. Barča je čiperná holčička, která se na nás usmívá a projevuje zájem o okolí. Všichni říkají, že na to, čím si prošla, vypadá Barča dobře, je opravdu učenlivá a moc se snaží. Věříme, že s vhodnou péčí má velký potenciál nepříznivou diagnózu zvrátit. Určitě se toho dá moc zvládnout, zvlášťe dokud je ještě malá (je jí 10 měsíců, korigovaně 8) a mozek se bouřlivě vyvíjí.

Přispívejte na náš sbírkový účet:  2101215544/2010 a do zprávy pro příjemce napište BARUNKA.