Černí koně, z.s.

250 000 Kč

Vybráno: 66 290 Kč
Zbývá 183 710 Kč

Jmenuji se Tomáš Pouch a budu vám vyprávět svůj příběh. Ve svých 14 letech jsem při dopravní nehodě přišel o nohu. Uvědomoval jsem si, že už navždy budu jiný než ostatní, za svůj handicap jsem se styděl. Musel jsem si najít vlastní cestu, jak se s handicapem vyrovnat. Začal jsem závodit na kole, byl jsem jediný na startu s handicapem. Sport, konkrétně jízda na kole, mi dala to, co jsem potřeboval. Tato cesta mě však zavedla mnohem dál, než jsem očekával. V roce 2008 jsem založil neziskovou organizaci Černí koně, která pomáhá lidem se zdravotním postižením k pohybu prostřednictvím speciálních kol a o osm let později jsem se rozhodl, že se zaměříme na pomoc dětem. V té době v Evropě nikdo nevyráběl speciální kola určená dětem a tak přede mnou stála nová a o to větší výzva.

Stalo se mým posláním, naplnit srdce dětí s handicapem prostřednictvím pohybu radostí. Pro každé dítě bez rozdílu je pohyb zcela zásadní, přináší nejen radost, ale také nejvíce podnětů, které mozek v době dětství potřebuje. S věkem každého dítěte se snižuje plasticita mozku a rozvoj základních dovedností je pak mnohdy nemožný.

Ideálním řešením jsou speciální jízdní kola přizpůsobené potřebám různých pohybových omezení. Tyto speciály sami vyvíjíme a následně vyrábíme. Jsme parta převážně lidí s handicapem, a tak se zcela oprávněně můžeme považovat za odborníky v této problematice a jsou nám dobře známy potřeby dětí s handicapem.

Dětem, které naše kolo potřebují, hledáme sponzora, aby kolo získaly zcela zdarma. Podmínkou je, že až přestanou kolo používat, vrátí nám ho a my ho repasujeme a poskytneme dalšímu dítěti.

Navíc, abychom děti motivovali k pohybu, organizujeme každoročně seriál závodů. Jedná se o více než deset závodů po celé ČR.

obrázek

Mojí vizí je umožnit svobodný pohyb všem dětem s handicapem prostřednictvím speciálních jízdních kol.

Současná situace na nás klade stále větší požadavky. Nejedná se pouze o nedostatek komponentů potřebných pro výrobu a s tím související zdražení, spíše se jedná o inflaci, která přináší celkové zdražování a o rekordní nárůst cen energií. Toto vše způsobilo na jedné straně zvýšení našich provozních nákladů a na druhé straně odliv sponzorů. Naše organizace existuje 15 let a nyní se nacházíme v doposud nejtěžším období. Z tohoto důvodu se obracíme na každého, i na vás s žádostí o pomoc.

POMOZTE NÁM MĚNIT K LEPŠÍMU DĚTSTVÍ HANDICAPOVANÝCH DĚTÍ.