Rehabilitace pro Ninu

117 500 Kč

Vybráno: 117 500 Kč
Zbývá

S Ninou jsme se seznámili v červnu, kdy nás požádala o finanční příspěvek na nový mechanický vozíček. Jsme moc rádi, že se jí a její mamince podařilo finance sehnat od dalších nadací, a tak jsme se rozhodli nechat Nině otevřenou sbírku na rehabilitace a fyzioterapie, které tolik potřebuje. Přečtěte si její příběh a podpořte Ninu spolu s námi! Děkujeme, že v tom lítáte s námi!

obrázek

Ahoj! Jmenuji se Nina, je mi 7 let a navštěvuji 1. třídu základní školy – prostě skoro normální 7letá holčička…až na to, že se pohybuji na vozíčku. Narodila jsem se totiž se vzácným nervosvalovým onemocněním, které se jmenuje spinální muskulární atrofie a kvůli kterému mám mnohem slabší svaly než mí vrstevníci. Nezvládnu zvednout těžší věci a nemůžu ani chodit. Pro pohyb používám dva typy vozíků – ve vnitřních prostorách (třeba doma nebo ve třídě) se pohybuji na mechanickém, venku na elektrickém.

Abych se mohla pohybovat ve třídě a také po vyučování venku v družině, vozí můj tatínek každý den do školy oba vozíčky. Toto je ale pro něj velmi fyzicky náročné. Proto bych potřebovala mít ještě další mechanický vozík, který by zůstával ve škole na stálo, aby táta převážel jen elektrický vozík. První mechanický vozíček mi částečně uhradila zdravotní pojišťovna. Druhý mechanický vozík ale zdravotní pojišťovna nehradí. Finance na něj mi tak musí rodiče zajistit jiným způsobem. Cena takového vozíčku dosahuje 117 500 Kč. Ráda bych vás proto požádala o finanční podporu. Pokud byste mi přispěli vyšší částkou než je cena vozíčku, ráda finanční dary využiji na rehabilitace, které musím vzhledem ke svému onemocnění pravidelně absolvovat.

Předem děkuji!

Nina