Sbírka pro Emil Point

Pomozte nám s nákupy pro handicapované!

Cílová částka:

183 704 Kč

Vybráno: 183 704 Kč
Zbývá

Obracíme se na Vás s prosbou o pomoc při zajišťování nákupů www.emilnadace.cz/nakup pro osoby se zdravotním postižením.

Současná situace je pro nás všechny velmi složitá. Uvědomujeme si, že kromě neustále skloňovaných ohrožených skupin, zůstala bez pomoci i řada našich kamarádů s postižením a i ti, kteří o ně pečují.

Emil cítí povinnost držet nad svými kamarády ochranné křídlo za každé situace. Celá naše činnost spočívá ve snaze ukázat na finanční náročnost života se zdravotním postižením, od které se vždy snažíme alespoň částečně ulevit, protože víme, že je to potřeba. Denně se k nám totiž dostávají příběhy o samoživitelích, kteří balancují mezi prací a náročnou péčí o děti, či o rodinách, které se s minimálními příjmy snaží našetřit na nákladné operace nebo potřebné pomůcky.

Je tedy nadmíru jasné, že aktuální krizový stav a s ním spojené uzavření škol, stacionářů a omezení sociálních služeb, této situaci nijak nepřispěl a spousta rodin i jednotlivců se v těchto dnech ocitá v hmotné nouzi. Nedokážeme si ani představit, jaké příběhy dnešek píše. Budeme rádi, když alespoň některým z nich společně s Vámi pomůžeme.

V rámci EMIL POINT zajišťujeme rozvoz ovoce, zeleniny a základních potravin v Jihomoravském kraji a zároveň spouštíme sbírku na nákupy zdarma pro ty, kteří se ocitli v tíživé finanční situaci a potřebují pomoc nejvíce. Jsme v kontaktu s poskytovateli sociálních služeb v kraji, abychom zaručili, že se pomoc dostane opravdu tam, kam má.

Jedním z prvních, komu byl nákup zdarma doručen, byla paní Hanka. Ta se svým partnerem vychovává malou dcerku, a protože je sama připoutaná na vozík, neobejde se bez pomoci osobní asistence, která pomáhá právě i s péčí o dceru. Náklady na službu osobní asistence jsou tedy vysoké a nezbývá pak často na nákup základních potravin. Hned první den obdržela nákup rovněž domácnost z Kyjovska a ulevila tak paní, která se nepřetržitě stará o manžela po mozkové mrtvici upoutaného na invalidní vozík, či mladý vozíčkář, který žije se svojí rodinou na Znojemsku. Takových příběhů je ale nejen v Jihomoravském kraji celá řada.

Pokud byste i Vy měli možnost zapojit se do pomoci, budeme rádi za jakýkoliv příspěvek na náš transparentní účet, ze kterého budeme tyto nákupy hradit. Do zprávy pro příjemce uveďte "Emil point".

Číslo transparentního účtu: 2101215544 / 2010

Děkujeme Vám moc za podporu, přejeme všem hlavně hodně zdraví a viru zmar!

Váš Emil